EXTRÉM SPORT SZAKOSZTÁLY A GYÖMRŐI SPORTEGYESÜLETBEN


Tisztelt Sportkedvelők!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2012. év második félévében létre jött az Extrém Sport Szakosztály!
Egyesületünk gyűjtőtégelye az extrém sportok művelőinek Gyömrőn, amely főleg BMX-esekből, gördeszkásokból és egykerekűsekből áll. Célunk, hogy bemutassuk és népszerűsítsük a modern utcai sportokat, amelyeknek szerelmesei vagyunk.

A Gyömrői extrém sportélet igen erős, de az erre kialakított terület eddig nem létezett. Így a fiatal sportolók a közterekre, utcákra jártak sportolni, nem kevés atrocitásba keveredve a lakosokkal. Ezen a helyzeten változtat az a tény, hogy idén kaptunk egy területet a városi focipálya mögött, ami egyenlőre csak a BMX-esek számára használható, de hosszútávú terveinkben szerepel, hogy kialakítsunk ott egy olyan pályát, amit minden sportág közösen tud használni.

Szeretnénk megmutatni Gyömrőnek, hogy van értelme ilyesfajta sportokat űzni! Főként, mert sokan úgy látják az extrém sportokat, mint közösségromboló, destruktív időtöltés, ami semmire sem jó.
Ez tévedés!
Ezek a sportok épphogy közösségi érzést teremtenek, összefogást más emberekkel, és egy új világszemléletet alakítanak ki. Mindamellett nagyon kellemes időtöltés, ami tele van szórakozással, kihívásokkal, és őszinte önfeledtséggel. Mindez abból fakad, hogy ezek kötetlen sportok. Nincs edző, sem kötelező edzés. Az ember akkor csinálhatja, amikor csak akarja (persze ha az időjárás engedi). Fejlődik az egyensúly érzet, a koncentráció, kiélesednek a reflexek, nő az ellenálló képesség és a kreativitás. Egy új világ nyílik meg az ember szemei előtt. Nem véletlen tehát a széleskörű érdeklődés világ szerte. Ezt szeretnénk nyilvánosság elé tárni, itt Gyömrőn ami a legfejlődőképesebb város a környéken.

Egyesületünk tagjai között vannak, akik több, mint 10 éve űzik e sportokat. Kellő tapasztalattal és hozzáállással rendelkezünk ezen a téren. Megszoktuk már, hogy kapunk hideget, meleget az emberektől, de a sport iránti szeretet nem múlik el. Szeretnénk ha rajtunk keresztül minél többen kedvet kapnának a látványos utcai extrém sportokhoz, és kialakulna Gyömrőn egy (már amúgy is színvonalas) extrém kultúra.

Sportolásban gazdag évet kíván mindenkinek a Gyömrői Extrém Sport Szakág!

Varga Imre

Szóljon hozzá!

Üzenőfal

Várható Időjárás


12
H: 13°
L: 3°
Gyomro
Kedd, 13 Március
7 napos előrejelzés
Sze Csü Pén Szo Vas Hét
           
12° 13° 16° 18° 19° 17°

Facebook oldalunk

Látogatóink száma